Oslavy 130 let od založení SDH Březina jsou úspěšně za námi.

V sobotu jsme ve spolupráci se zásahovou jednotkou uspořádali oslavy 130 let od založení SDH Březina 🎉🔥.

Oslavy začaly otevřením hasičské zbrojnice pro veřejnost. Lidé si mohli prohlédnout zásahovou techniku, kterou nejen březinští hasiči využívají při zásazích. Současně v prvním patře hasičky byla nachystaná výstava, kde bylo možné nahlédnout i do historie březinských hasičů.

Po oficiálním zahájení oslav byli vyznamenání členové sboru za věrnost a přínos hasičskému hnutí. K vidění byla také ukázka mladých hasičů a policie, která ukázala, jak zneškodnit nebezpečného pachatele.

Během celého odpoledne probíhaly hasičské hry. Soutěž mezi březinskými organizacemi, kde mohli změřit síly v zábavných disciplínách. Tyto hasičské hry nakonec vyhrál tým Sokola, druzí skončili hasiči, třetí Březinská chasa a čtvrté místo obsadila škola.

Na parkovišti u sokolovny pak proběhly dvě ukázky zásahů hasičů. V první ukázce mohli přihlížející vidět vyproštění zraněné osoby z havarovaného automobilu. Ve druhé hlavní ukázce poté hasiči předvedli uhašení požáru oleje v kuchyni a evakuaci osob ze zakouřeného prostoru. Po této ukázce byli členové zásahové jednotky vyznamenáni zástupcem obce za svoji obětavou práci.

Večer zakončila oslavy taneční zábava se skupinou Akcent.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kdo se na přípravách a průběhu celé akce podíleli. Bez vaší pomoci bychom tak velkou akci nikdy uspořádat nezvládli 🙏. Děkujeme také všem, kteří se přišli podívat na odpolední program, i těm, kteří se s námi přišli pobavit na večerní zábavu. Věříme, že se vám akce líbila 😊.

Více fotek: https://photos.app.goo.gl/Uq3osZ8t1Cv8HezA9 – fotograf Miroslav Buček