2. kolo OLM 2022 – Vavřinec

Ve Vavřinci se konalo první venkovní kolo letošního ročníku Okresní ligy mládeže. Tradičně se ve Vavřinci soutěžilo v požárním útoku, štafetě 4×60 a štafetě dvojic. Z našeho sboru se zúčastnilo družstvo mladší a starších. Díky nejrůznějším důvodům, ať už to byly nemoci, zranění či dovolená, se nám nepovedlo postavit více družstev. Za družstvo starších dokonce museli bežet dva mladší a dva další jsme si museli půjčit z jiných sborů.

Mladší zahájili soutěž štafetou dvojic, kterou dokončili v čase 76,11 a obsadili v této disciplíně 2. místo. Následovala disciplína požární útok, kterou naši mladší dokončili v čase 17,91. Tento čas již nikdo nepřekonal, i když to bylo velice těsné. Druhé Velké Opatovice měly čas 17,94. Po dvou disciplínách jsme se dělili s Velkými Opatovicemi o první místo. O celkovém vítězství rozhodovala poslední disciplína, štafeta 4×60. Opatovice ji dokončily v čase 62,30. Při našem pokusu nás pozlobilo počasí, když celý den pršelo a tráva dost klouzala. Po několika uklouznutí a pádech, jsme štafetu dokončili „až“ v čase 65,88. I přesto jsme samozřejmě s celkovým druhým místem na soutěži spokojeni a velice si ho vážíme. ??

Starší vyrazili na soutěž ve velmi prořídlé sestavě. Ještě ráno byli jen 4. Pomohli jim dvě mladší holky a na poradě vedoucích jsme si půjčili proudaře z Těchova a Šošůvky. Proto jsme absolutně nevěděli co můžeme čekat a výsledek byl ve hvězdách. Jako první jsme běželi ve štafetě dvojic. Dosáhli jsme času 58,40, který stačil na 3. místo. I u starších byla soutěž velmi vyrovnaná. Svědčí o tom i to, že na druhé místo jsme ztratili jen 0,05 vteřiny. V disciplíně požární útok starší dosáhli času 18,79. Tento čas stačil na 5. místo. Nejhorší umístění jsme si připsali v disciplíně štafeta 4×60, ve které jsme obsadili za čas 57,52 4. místo. V součtu všech disciplín jsme obsadili 5. místo. Vzhledem k tomu, že jsme ještě ani ráno nevěděli, jestli dokážeme družstvo poskládat a budeme soutěžit, musíme toto umístění brát všemi deseti.

Složení družstev:

Mladší: Bednářová Monika, Buček Albert, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Müller Matěj, Packová Kateřina, Zelinková Jana

Starší: Bednaříková Linda, Buček Radek, Holíková Kateřina, Holíková Tereza, Šlegl Martin, Zelinková Jana, Radim z Těchova a Kristýna ze Šošůvky

Videa

Fotky