Plamen 2021/2022 – Ostrov u Macochy

V sobotu 21. 5. 2022 jsme se v Ostrově u Macochy zúčastnili jarního kola hry Plamen. Soutěžilo se v požárním útoku Plamen, požárním útoku CTIF, štafetě CTIF a štafetě 4×60. K celkovým výsledkům se připočítávaly taktéž výsledky podzimního kola, kde se běželo ZPV a štafeta dvojic. Opět se nám nevyhly problémy se sestavou, takže jsme jeli do Ostrova s mírnými pochyby, jak nám to půjde. Mladší, aby mohli vůbec závodit si museli půjčit na celý den soutěžícího z Těchova. Starším zase musela pomoct čtveřice mladších.

Mladší začali soutěž královskou disciplínou, požárním útokem Plamen. Časem 18,57 jsme nasadili laťku vysoko a nikdo z ostatních týmů nepřekonal. Z požárního útoku jsme tak brali 1. místo. Jako druhou disciplínu mladší běželi druhý útok, tentokrát útok CTIF, ve kterém obsadili třetí místo. Na závěr jsme si odběhli obě dvě štafety. Ve štafetě CTIF jsme skončili na 4. místě. Štafetu 4×60 jsme dokončili na 5. místě. V celkovém pořadí jsme obsadili se součtem pořadí 22 těsně 3. místo ?. Druhý Žernovník měl součet umístění o jedno lepší, tedy 21. Na druhou stranu, před 4. Velkými Opatovicemi B jsme měli obrovský náskok 19 bodů.

Starší žáci zahájili soutěž požárním útokem CTIF, ve kterém si připsali nejlepší dnešní umístění, a to 4. místo. Požární útok Plamen jsme měli dobře rozběhnutý. Levý terč se podařilo naplnit v čase, který by stačil na 3. místo. Bohužel pravý terč jsme, díky tomu, že nám došla voda v kádi, nedokázali naplnil vůbec a připsali jsme si neplatný pokus. Aby té smůly nebylo málo, tak kromě neplatného pokusu jsme si z útoku odnesli i jedno zranění, které nás oslabilo pro zbývající štafety a do sestavy jsme tak museli dosadit dalšího mladšího. Štafetu 4×60 jsme dokončili na 12. místě a štafetu CTIF na 9. místě. Ve štafetě CTIF došlo k dalšímu zranění. Takže kromě konečného 11. místa si odvážíme i dva zraněné.

Nyní nás bude čekat dlouhá série závodů, kde se bude soutěžit jen v požárním útoku, kde vidíme i pro naše mladé družstvo starších větší naděje na lepší výsledky, než na soutěžích, kde se s útokem kombinují rychlostní štafety.

Složení družstev:

Mladší: Buček Albert, Buček Hynek, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Packová Kateřina, Polák Dominik, Zelinková Jana, Marian z Těchova

Starší: Bednaříková Linda, Buček Radek, Holíková Kateřina, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Neužil Dalibor, Neužil Štěpán, Polák Dominik, Potůček Tomáš, Šlegl Martin

Fotky

Videa