7. kolo OLM 2022 – Ostrov u Macochy

V sobotu 18. 6. 2022 pokračovala Okresní liga mládeže již 7. kolem. Po měsící, kdy bylo jarní kolo hry Plamen, jsme se vrátili zpět do Ostrova u Macochy, kde se tentokrát konala noční soutěž v požárním útoku. Poprvé při venkovních závodech se nám letos povedlo složit dvě družstva mladších.

Soutěž z našich družstev zahájilo mladší béčko, které mělo zaběhnout zajišťovací čas, který měl jistit body do tabulky, kdyby se áčku nezadařilo tak, jako na posledních dvou soutěžích. Po určitých peripetiích mladší „B“ dokončili svůj pokus v čase 28,09. Plán se zajištěním času se moc nepovedl. Naštěstí áčko v Ostrově žádné jištění nepotřebovalo. Vlevo sraženo za 16,48 (nejrychlejší sestřik ze všech), napravo téměř 1,5 vteřiny prostřik a výsledný čas 17,87. Až do posledního pokusu jsme se drželi na prvním místě. Nakonec nás posledním útokem v soutěži porazila Kuřim z okresu Brno-venkov. Béčko v konečném pořadí obsadilo 13. místo, áčko 2. místo ?.

Po skončení soutěže mladších se čekalo téměř dvě hodiny, než se setmí, aby soutěž mohli zahájit i starší žáci. Naši starší šli na řadu jako 12. Po přechodu většiny družstva z mladších do vyšší kategorie se čímdál víc seběháváme a začíná to vypadat, že budeme schopní dávat pěkné časy. Parádně rozběhnutý útok, rychlý zadek, proudaři zaklekávají a bohužel na jednom proudu není zapojená proudnice. Dokončujeme v čase 33,28 a končíme na 18. místě.

Příští sobotu nás čeká dvojkolo, poslední dvě soutěže před prázdninovou pauzou a jedna z nich na naší březinské dráze.

Složení družstev:

Mladší „A“: Bednářová Monika, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Müller Matěj, Polák Dominik

Mladší „B“: Hošková Denisa, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Packová Kateřina, Polák Dominik

Starší: Bednaříková Linda, Buček Radek, Holíková Kateřina, Neužil Dalibor, Neužil Štěpán, Potůček Tomáš, Šlegl Martin

Fotky

Videa