10. kolo OLM 2022 – Šošůvka a 11. kolo OLM 2022 – Těchov

Po prázdninách se opět rozjela Okresní liga mládeže, a to tradičním dvojkolem v Šošůvce a v Těchově. V Šošůvce se soutěžilo v požárním útoku a štafetě dvojic. V Těchově potom za vydatného deště jen v požárním útoku.

V Šošůvce šly všechny naše družstva nejdříve na štafetu dvojic. Mladší A štafetu dokončili v čase 78:73. Mladší B zaznamenali čas o 10 vteřin pomalejší, tedy 88:97. Starší ve štafetě dosáhli času 60:81, škoda zaváhání a upadnutí první dvojice, mohli jsme atakovat lepší čas. V požárním útoku se jako první ukázalo mladší béčko, které dosáhlo 19:58, nakonec druhý nejlepší útok dne. Mladší A měli útok dobře rozběhnutý, rychlejší terč sražený 18:11, ale velký prostřik na 21:90 znamenal až 6. nejrychlejší útok. Starší šli na start útoku s vědomím, že čas pod 20 vteřin bude znamenat celkové třetí místo. Čas 18:51 přisoudil starším bronzovou medaili ?. Mladší A se štěstím, když při stejném součtu pořadí jako Velké Opatovice A, díky rychlejšímu útoku obsadili rovněž 3. místo?. Mladší B se bohužel díky až 11. místu ve štafetě propadli na celkové 5. místo.

V neděli nás čekala rychlá asfaltová dráha v Těchově. Avšak počasí od rána nepřálo, když vydatně pršelo a na dráze byly kaluže, kde stála voda. Mladším pršelo celý jejich závod, na starší se počasí trochu umoudřilo a pršet přestalo. U mladších se nám opět nevyhnuli velké prostřiky na terčích. Mladší B dokončilo svůj útok v čase 19:52. Tento čas v již zmíněném nepříznivém počasí dlouho stačil na průběžné první místo. Z průběžného vedení béčko sesadilo až naše áčko, které dokončilo útok v čase 19:26 (rychlejší čas 17:60!). Tento čas nakonec stačil na druhé místo, když nás posledním pokusem soutěže za čas 18:24 přeskočily Velké Opatovice A. Starší v hodně slepované sestavě, když stejnou pozici jako v sobotu dělali jen dva lidi, dokončili svůj útok v čase 19:22. Mladší A obsadili 2. místo?, mladší B 3. místo? a starší 8. místo.

Složení družstev Šošůvka:

Mladší A: Bednářová Monika, Buček Albert, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Polák Dominik

Mladší B: Buček Hynek, Holíková Tereza, Hošková Denisa, Jureček Matěj, Kačín Miroslav, Polák Dominik, Packová Kateřina

Starší: Bednaříková Linda, Buček Radek, Holíková Kateřina, Neužil Štěpán, Plšková Anna, Potůček Tomáš, Šlegl Martin

Složení družstev Těchov:

Mladší A: Bednářová Monika, Buček Albert, Holíková Tereza, Hošková Lenka, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Polák Dominik

Mladší B: Buček Hynek, Holíková Tereza, Hošková Denisa, Jureček Matěj, Kozáková Lucie, Polák Dominik,

Starší: Bednaříková Linda, Buček Radek, Hošková Lenka, Plšková Anna, Potůček Tomáš, Šlegl Martin, Dominik ze Šošůvky

Fotky Šošůvka

Fotky Těchov